söndag 5 juni 2011

Mat sex och uppskattning


Det är livskvalitet kom en grupp kvinnor mellan 24-44 år fram till som jag ställde frågan till.Egen tid och att få träna stod också högt på listan. Min pappa gav mig livskvalitet. Jag har fått ärva hans sommarhus vid havet och den lilla båten med tvåtaktsmotor. Innan pappa dog kom jag bara hit och slappnade av men nu är ansvaret mitt att allt ska fungera. Man lär sig något varje dag. Som det här med tvåtaktsmotor. Det vill ingen ha längre utan nu ska alla ha fyrtaktsmotor. Fördelen med en tvåtaktsmotor är att eftersom ingen vill ha den blir den inte heller lika lätt stulen och då behöver jag ingen dyr båtplats. (peppar, peppar) Vi åkte ut och pilkade strömming häromdagen och lyckan och pirret jag kände när de små fiskarna ryckte i linan uppvägs bara av min fjortonårings glada tillrop när han drar upp fem strömmingar åt gången. Livskvalitet är att se sitt barn glädjas. Jag vill ge dem alternativ till datorerna och tvspelen och youtube. Men jag måste slita bort dem. Igår tvingade jag ut sönerna i löpspåret, sen fick de klippa gräset och rensa hallonlandet. Sen gick vi ner och badade i femton grader, la oss på klipporna och stekte. Är jag en hård mor? I trädgården doftar liljekonvalj och syren. Potatisen börjar komma upp och salladen också. Katten rullar sig i gruset. Jag tror hon är lycklig. Jag ligger i hammocken och luktar på blommorna och lyssnar på fågelkvittret. Tänker på pappa och är så tacksam för att han gav mig livskvalitet.

1 kommentar:

  1. Din pappa visste noga vad han gjorde. Varkatig lycka skapas inte på en eftermiddag. Han verkade förstå behovet av din framtid och den kvalitet du och din avkomma förtjänar.

    Heder till alla föräldrar som har en kärleksfull strategi för sina barn. Ibland kostar den en del av den lättköpta och sorglösa nutiden, kärlekens snabba kolhydrater.

    Du är bra Paula//

    Alexander Ebbersten
    (byggplatschef och pappa till fyra ungar)

    SvaraRadera